Wie zijn we?

Intersentia, opgericht  in 1996, is een informatie- en softwarebedrijf.  Sinds onze start, zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met 30 gemotiveerde medewerkers met vestigingen in Antwerpen en Cambridge.

Intersentia behoort tot Interholding, een media- en softwaregroep met zusterbedrijven in Gent (Financial Media), Brussel (Jurisquare) en Louvain-La-Neuve (Winbooks).

Wat doen we?

Intersentia verwerkt juridische, economische, bedrijfseconomische en sociaalagogische informatie tot vlot bruikbare kennis van topkwaliteit voor de professionele, academische en educatieve markt.

Deze kwaliteit wordt u gegarandeerd door interne en externe reviewprocessen, maar vooral door onze auteurs. Stuk voor stuk zijn zij toonaangevend in hun vakgebied en staan zij borg voor kwaliteit van het hoogste niveau.

Uitgeven is, vandaag de dag, een ruim begrip geworden. Daarom hebben we van bij de start, steeds gestreefd om de essentie van een traditionele uitgeverij te combineren met die van een innovatief softwarebedrijf: onze informatie wordt u niet enkel aangeboden in de vorm van klassieke handboeken, maar ook in de vorm van gebruiksvriendelijke databanken, of geïntegreerd in efficiënte softwaretools.

Wij bieden u onze content aan in verschillende vormen:

 • professionele, academische en educatieve referentiekennis in boekvorm al dan niet met harde band, goudopdruk en stofomslag;
 • actuele kennis, via tijdschriften die u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied;
 • dynamische kennis, waarbij we u zowel boeken als tijdschriften op een gebruiksvriendelijke manier online ter beschikking stellen;
 • en toegepaste kennis, waarbij we informatie als werkinstrument aanbieden in een handig en efficiënt softwarepakket.

Voor wie?

Kwaliteit is ons handelsmerk en is dus bepalend in onze selectie van auteurs, werknemers en concepten. Dit kwaliteitskader vormt de basis om enkel relevante en kwaliteitsvolle informatie te selecteren en deze om te vormen tot bruikbare kennis voor u als:

 • financiële of juridische professional;
 • academicus;
 • docent;
 • of student.

Waarom Intersentia?

Wij onderscheiden ons door kwaliteit, persoonlijke aanpak en innovatie optimaal te combineren. Onze mensen maken het verschil en staan borg voor een persoonlijke aanpak. Onze innovatieve aanpak houdt de prijzen betaalbaar en Intersentia’s kwaliteitsgarantie resulteert in een hoge klantentevredenheid voor al haar producten en diensten.

Door een innoverende bedrijfsvoering, zowel wat producten als wat processen betreft, heeft Intersentia een zeer gezonde bedrijfseconomische basis uitgebouwd en blijft zij in staat te anticiperen op de digitale marktevoluties in het belang van haar klanten en auteurs!

Het bewijs van ons succes in elk van de markten waarin we actief zijn, wordt geleverd door de verschillende prijzen en onderscheidingen die onze producten en onze organisatie toegekend worden. 

 • Voor de educatieve markt maakt Intersentia gebruik van elektronisch lesmateriaal en is zij de uitgever van de belangrijkste referentiewerken in de vakgebieden waarop zij actief is. 
 • Op de academische markt is Intersentia op basis van een gereputeerde Noorse ranking een van de meest prestigieuze uitgevers in de wereld. Getuige ook de vele nationale en internationale prijzen die onze auteurs ontvangen. 
 • Voor de professionele markt worden de Intersentia software producten regelmatig onderscheiden als zijnde de beste in de markt.

Dit alles maakt Intersentia tot een betrouwbare partner zowel als informatie- en softwareleverancier, als uitgever en als werkgever.