Inschrijvingsformulier studiedagen First jaarrekeningen

Schrijf u hieronder in voor onze studiedag over de jaarrekeningen op 14 maart 2017 in AntwerpenOnderwerp:  de rapporteringsverplichtingen van vennootschappen in de Wet en het KB van 18 december 2015

De wet van 18 december 2015 en het Koninklijk besluit van dezelfde datum hebben de rapporteringsverplichtingen van de vennootschappen grondig gewijzigd. Deze wijzigingen treden in werking voor alle boekjaren begonnen vanaf 1 januari 2016.

De nieuwe schema’s omvatten de jaarrekening, maar houden eveneens rekening met de overige documenten die bij de Balanscentrale moeten worden neergelegd.

Tijdens deze studiedagen wordt eerst ingegaan op het type van rapporteringsschema dat van toepassing is. Uit een reeks recente adviezen van de CBN blijkt dat er veel vragen rijzen over het begrip consortium. Daarna wordt de inhoud van de diverse schema’s met de nadruk op de wijzigingen besproken. Zo zijn er nieuwe inlichtingen op te nemen in de toelichting, niet enkel van het volledig schema, maar ook van het verkort schema.

U krijgt de gelegenheid om vragen te stellen i.v.m. de nieuwe formulieren. Voor complexe vragen verzoeken wij u evenwel om deze ten laatste enkele dagen op voorhand per mail voor te leggen via mail@firstsoftware.be.

Let wel; voor verenigingen en stichtingen zijn er geen wijzigingen aan de rapporteringsplichten voor de boekjaren 2016.


Spreker

Jean Pierre Vincke is ere-bedrijfsrevisor en bestuurder van de private stichting ‘Informatiecentrum voor het Bedrijfsrevisoraat’. Hij is (mede)auteur van verschillende publicaties en spreker op seminaries rond vennootschapsrecht, boekhoudrecht en financiële analyse. Al meer dan 30 jaar legt hij zich toe op de commentaren Vennootschapsboekhouden.


Praktische gegevens

14 maart 2017 in Antwerpen van 12u30 tot 17u00:
’t Elzenveld
Lange Gasthuisstraat 45
Antwerpen

Prijs

Deelname kost slechts € 129 voor First Software abonnees (prijs voor niet-abonnees: € 179).

Alle prijzen zijn exclusief BTW. Deelname is inclusief documentatiemap, broodjeslunch, koffie en thee tijdens de pauze en het boek Ondernemingsboekhouden.

Erkenning
Erkenning voor 3,5 uur permanente vorming is aangevraagd bij het BIBF en het IAB.Kies uw datum en locatie

Persoonlijke gegevens

Attesten

* Verplichte velden